Placinta rapida cu sunca, ciuperci si cascaval


 
 
Autor
Cand aveti musafiri neasteptati si vreti sa pregatiti rapid ceva cu care sa impresionati, aceasta placinta cu aluat fraged este perfecta: Se prepara rapid, cu ce se gaseste prin frigider, miroase divin si este foarte gustoasa.
 



Timp total
35 min


Nivel dificultate
Mediu



Numar portii
10


Publicat 


Ingrediente:
2 aluaturi de foietaj fraged dreptunghiulare
felii de sunca de curcan sau de porc (fara grasime)
cascaval ras
400 gr de ciuperci proaspete
o rosie
verdeata (patrunjel si marar)
2 catei de usturoi
un ou
susan alb
 
Mod preparare:
Se feliaza sunca, se rade cascavalul.





Ciupercile se taie marunt si se calesc cu rosiile si usturoiul in putin ulei de masline. Cand se evapora tot sosul, se adauga verdeata.



Intr-o tava acoperita cu hartie de copt se pune primul dreptunghi de aluat fraged. se acopera cu un strat de felii subtiri de sunca, apoi se pun ciupercile racite si se presara mult casval ras pe razatoarea mare. Puteti sa folositi ciuperci din conserva, le stoarceti bine si le puneti peste sunca, fara rosii, sau doar ungeti cu foarte putin suc de rosii foarte gros.



Se acopera totul cu a doua foaie de aluat. Se sigileaza marginile.



Se fac cateva incizii in aluat. Se unge cu galbenus batut.



Se presara susan si se coace la 200 grade , 20 de minute.





Se feliaza dupa ce se raceste.







Sectiunea este apetisanta , iar mirosul este foarte atragator. Vor disparea rapid din farfurie. Se servesc caldute sau reci.



Pofta buna!