Pulpa de miel la cuptor cu portocale si cous cous cu stafide


 
 
Autor
o reteta delicioasa de miel
 



Timp total
200 min


Nivel dificultate
Redus



Numar portii
6


Publicat 


Ingrediente:
pulpa miel
50 ml vin alb
3 linguri ulei de masline extravirgin
sare
piper
coriandru macinat
curcuma pudra
scortisoara
oregano uscat
o lingura coaja portocala rasa
2 linguri ketchup bio
2 catei de usturoi macinat
 
Mod preparare:
Se prepara marinata din toate ingredientele de mai sus. Pulpa de miel se maseaza bine cu marinata si se lasa 30 de minute la temperatura camerei. Apoi se pune in tava unsa cu ulei de masline si se adauga o cana de apa. Se acopera tava cu hartie de copt si folie de aluminiu si se coace o ora la 180 grade. Dupa o ora, se intoarce pe cealata parte si se acopera iar si se continua coacerea. In ultima ora, se scoate folia, se reintoarce si se lasa se coaca frumos, stropind friptura la fiecare 15 minute cu sosul din tava.



Cous cousul se adauga intr-un vaa cu supa fierbinte de pui (cantitati egale ), in care se adauga o lingura de ulei de masline, sare si ierburi aromatice. Se acopera si e gata in 10 minute. Separat se caleste o ceapa rosie tocata, un pumn de alune caju si un pumn de stafide si se presara ca topping peste cous cous in momentul servirii.



Cand friptura e gata, se adauga cous cous-ul peste sos, in tava , toppingul deasupra si e gata de servire. Pofta buna!